dimarts, 24 de juny de 2014

Arriba l'estiu a casa nostra, i amb ell les calorades. Hem d'adaptar els horaris de les sortides a l'estació en la que ens trobem, ja que a aquestes alçades a les 11:00 AM ja es fa dur estar sota el sol, i hem d'allargar la jornada pel matí per tal de poder estar unes poques hores mirant ocells. Això vol dir que toca matinar encara més, i a les 6:30 ja estàvem als aiguamolls.
Arribar d'hora té l'avantatge de poder presenciar el que nosaltres anomenem "l'hora màgica". Amb les primeres llums del dia els ocells es mostren més actius i és més fàcil veure´ls i sentir-los, i cal aprofitar-ho. 
En aquest context, només baixar del cotxe en sentim reclamar un que fa dies que busquem: la boscarla mostatxuda (Acrocephalus melanopogon), que es mostra molt confiada i ens deixa gaudir-ne força estona de molt a prop.

A més, també es deixen veure unes quantes boscarles de canyar, un martinet menut volant amunt i avall (no hi ha maneres de veure'l parat aquest any...), un cucut, un oriol, etc.
Donem una volta pel Matà buscant un rasclet que fa dies que ronda per allà. Ens trobem amb en Grabi, l'Eikel i en Miquel Bonet, que també el busquen. Al cap d'una estona nosaltres desistim i decidim marxar. Diria que ens va faltar una mica de paciència, ja que mitja hora després d'anar-nos-en, ells el van poder veure prou bé!
Nosaltres anem cap a Verges, on fa uns dies s'hi van veure uns quants falcons de la reina. Un cop arribats divisem uns 5 ó 6 falcònids volant junts, però estan molt lluny per poder-los identificar, així que GPS en mà comencem a recòrrer camins i caminets entre Verges i Jafre per poder-nos-hi acostar. Al final aconseguim fer-ho, i en veiem un parell prou bé: falcó de la reina fase clara.
Quina setmana tan monàrquica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada