diumenge, 3 d’agost de 2014

Tornen els limícoles

És curiós com poden canviar les coses, ornitològicament parlant, d'una setmana per l'altra. Arribem al Matà a trenc d'alba i a primera vista tot sembla igual que fa pocs dies, però de seguida veiem un parell de tètols cuanegres (Limosa limosa) i un estol de 11 becadells comuns (Gallinago gallinago). Res especial, però sí diferent al que estem habituats darrerament. A la llunyania, damunt d'un tamariu, hi ha quelcom estrany que sembla un estornell, però el bec no ens quadra... 

Arribem a la conclusió que es tracta d'un estornell juvenil, amb una malformació al bec: capricis curiosos de la natura.
També al Matà hi trobem dues polles blaves (Porphyrio porphyrio), ambdues anellades, i una d'elles a més a més, amb transmissor. Feia temps que no en vèiem als Aiguamolls. Em comenten que al maig en van alliberar 5 exemplars, seguint un programa de re-introducció.A les Gantes és on hi ha el festival. Aprofitant la poca aigua que hi ha, els limícoles hi són abundants. Gamba verda, gamba roja vulgar, territs variant, menut, becllarg, de Temminck, valones, xivites, xivitones... Quines ganes en teniem de tornar a veure aquesta varietat. Llàstima que ni la llum ni la distància acompanyin per fer bones fotografies, però no es pot tenir tot.

Territ becllarg (Calidris ferruginea)

Territ de Temminck (Calidris Temminckii)

Juvenil de territ variant (Calidris alpina)  i territ menut (Calidris minuta)

Finalment acabem la jornada a l'aguait dels Roncaires, on degut a l'abundància d'aigua no hi ha tanta varietat d'espècies. Abans d'entrar-hi ens sorprenen 4 teixidors (Remiz pendulinus) com a colofó d'un bon matí de birding.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada