diumenge, 7 de setembre de 2014

Corriol pit-roig als Aiguamolls

El divendres 5, en Ramon Aguilar va localitzar 3 corriols pit-roig als Aiguamolls, i el dia següent ens hi vam passar. 
Vam tenir la sort de poder-los veure prou bé. Curiosament un d'ells tenia el bec punxegut, com si tingués una malformació similar a la de l'estornell vulgar que vam veure al Matà un mes enrere.
Penjo diferents captures de l'individu en qüestió: 

Ara un parell fotos dels exemplars "normals":

També ens vam deixar caure pel Matà, on hi havia força varietat d'espècies. A destacar la quantitat de limícoles i ocells aquàtics concentrats a l'únic punt on hi ha una mica d'aigua en tota la zona.

Becadell comú (Gallinago gallinago)

Gamba verda (Tringa nebularia). Aquest exemplar em va fer dubtar degut al color groc de les potes

Desgraciadament, vam veure un exemplar de becplaner amb una boia de pesca enredada al bec. Com s'aprecia, el fil de pescar li està provocant ferides importants. Vam avisar als Agents Rurals perquè fessin el que veiessin oportú.


El més senzill en aquest cas és culpar als pescadors esportius d'irresponsables per no recollir o no estar prou pendents dels seus estris de pesca. Com a pescador esportiu que sóc, puc assegurar que que el propietari d'aquesta boia no la va abandonar a la natura expressament, ja que aquestes boies no són precisament barates, i no s'abandonen perquè sí. 
El que acostuma a passar és que es trenca la línia (ja sigui per un peix, per un embolic o que l'ham es queda enganxat al fons o alguna branca) i el pescador, des de terra, no pot recuperar la boia amb l'ham i el fil de pescar. Què més voldria ell que recuperar-ho tot!
No tots els pecadors embruten el medi i els que ho fan, tot sovint és fortuïtament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada