dissabte, 4 d’octubre de 2014

Sedimentació a Esclet

Després d'un dels episodis de pluja més intensos del que portem d'any i en plena migració, calia passar-se per Esclet a fer una ullada. El dia anterior s'hi havia vist una cigonya negra (Ciconia nigra), i relativament a prop d'allà un territ menut, o sigui que la sedimentació deguda al mal temps era evident.
I efectivament allà estava la cigonya negra, acompanyada d'un bernat pescaire i un martinet blanc.Tota la zona del camp de dall estava completament inundada. Allà, entre un grupet de xarxets, hi havia una altra de les sorpreses del dia: un cabussó collnegre (Podiceps nigricollis). Resulta ser una espècie poc citada a la comarca de Girona. 
Us deixo un parell de fotografies testimonials:
Quan ja estava marxant em vaig creuar amb en Ricard, que venia a veure els bitxos en qüestió. La cigonya negra havia marxat feia 5 min. seguint una cigonya blanca que havia passat fent tèrmiques, quina pena! Tot i això, quan ja marxàvem de veure el nigricollis (aquest encara estava allà mateix), en vam veure una altra parada a un camp proper. Bé per en Ricard! 
Juraria que no era la mateixa, ja que era molt més apagada, com si fos un immadur, i perquè vaig estar seguint les tèrmiques de la primera que havia vist fins que la vaig perdre de vista, molt molt lluny. 
Havent-hi el dubte, la cita es queda en 1 exemplar i punt, que no és poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada