dilluns, 17 de novembre de 2014

Gavina cendrosa

La setmana passada vaig poder veure un exemplar de 1er hivern de gavina cendrosa (Larus canus) a Sant Martí d'Empúries. Es tracta d'una gavina "rara com a hivernant, però regular" a Catalunya.


Gavina cendrosa amb gavià argentat

Aquí, acompanyada d'uns adults de gavina vulgar amb plomatge d'hivern.

Parada, es pot arribar a confondre amb un 1er hivern de gavina vulgar (Chroicocephalus ridibundus), ja que la coloració de les parts superiors de les ales, entre marró i gris, se li assembla. De totes maneres, la gavina vulgar té el bec més llarg i fi que la cendrosa (tot i que en ambdues aquest acaba en un color fosc), i una destacada taca auricular que no té aquesta última. Altres diferències que es poden veure a les següents fotografies són el color de les potes, el coll més robust i "embrutat"... En fi, que si te les poses a mirar detingudament són molt diferents, però en directe de vegades pot ser que no sigui tan evident.

1er hivern de gavina vulgar

1er hivern de gavina vulgar

Entre gavines vulgars i gavians argentats també hi havia un xatrac becllarg (Sterna sandvicensis). La foto no és gens bona, però per la coloració completament negra del bec, diria que és un 1er hivern, també:


Com sempre, tot això m'ho cuino una mica jo. Intento ser tan estricte com puc, però hi han moltes coses que se-m'escapen. Si algú hi troba algun error o imprecisió, els seus comentaris seran benvinguts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada