dilluns, 22 de desembre de 2014

Corb marí pigmeu als Aiguamolls

El passat 13 de desembre en Gerard Dalmau i l'Elisabet Tetas van trobar un corb marí pigmeu (Phalacrocorax pygmeus) als Aiguamolls. És la primera cita per Catalunya i Espanya d'aquesta espècie.
Es tracta d'una raresa, una espècie que té el seu límit de distribució occidental a Itàlia, i que es troba principalment a Grècia, Turquia, Romania, Rússia, Iran i el sud-est asiàtic. Els darrers anys s'han citat exemplars a França, i a l'hivern 2011-2012 n'hi va haver un al Rosselló.
De mida petita (pràcticament la meitat que un corb marí gros), es distingeix d'aquest i del corb marí emplomallat pel bec curt, robust i sense coloracions grogues, i també per la llarga cua que té. 
De moment s'està veient diàriament a la Massona, a uns tamarius que utilitza de dormider. Sembla que és de costums fixes: a primera hora marxa dels tamarius per anar cap a la Rogera, i torna a última hora per dormir, no sense fer alguna aparició estel·lar durant el dia per la Massona.
Per llegir el relat d'en Gerard i més informació, cliqueu aquí.
Us deixo unes fotos testimonials i com no, un vídeo.


Comparativa de mides: el corb marí pigmeu és el que està al centre de la imatge, i a dreta i a esquerra hi té 2 corb marins grossos. També es veu més petit que els coll-verds de l'aigua.

Una típica imatge de com està d'amagat al dormider l'individu en qüestió. Cal una mica de fe per creure-s'ho...

Per últim, el vídeo. Molt important que cliqueu a "VEURE EN HD"per aprofitar la poca qualitat que té! Crec que el més interessant d'aquest petit enregistrament és que en un moment determinat, un corb marí gros que està al darrera del pigmeu, mou el cap. Una bona manera de fer-se la idea de la diferència de mides entre ambdós corb marins.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada