divendres, 26 de desembre de 2014

Sit blanc a la platja de Can Comas

Dissabte al matí mentre érem als Aiguamolls, en Ricard va trobar un sit blanc (Plectrophenax nivalis) a la platja de Can Comas. Dues setmanes abans ja se-n'havia vist un per la mateixa zona, però que jo sàpiga no s'havia relocalitzat. 
És una d'aquelles espècies que es veuen gairebé cada hivern, però de forma escassa: hi han unes poques cites cada any, normalment a tocar del mar o a muntanyes de certa alçada. 
Comenta l'Àlex Ollé (que ja havia escrit sobre el tema al seu blog, fa justament un any) que normalment a Catalunya hi arriba la subespècie insulae. Els exemplars d'aquesta subespècie es diferencien de la nivalis per unes llistes fosques a les supracobertores caudals. L'exemplar en qüestió no té aquestes llistes, així que seria de la ssp nivalis, i per tant sembla que seria una de les primeres cites documentades d'aquesta subespècie a Catalunya.
El cas és que són ocells confiats i es deixen acostar força, cosa que fa que l'observador pugui gaudir-ne, sempre mirant de no causar-li molèsties innecessàries, clar. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada