dilluns, 30 de març de 2015

Arpella pàl·lida russa a Esclet

Hem estat força els afortunats de poder veure l'espectacle que ofereix Esclet amb l'arribada dels primers migradors. La llevantada de la setmana passada va propiciar que s'hi poguessin observar espècies que normalment no hi veiem, i algunes d'aquestes en gran quantitat. 


S'hi han vist desenes d'arpelles, grues, força varietat de limícoles, ardeids, alàudids, i un llarg etcètera. Però sens dubte, els més buscats han estat un mascle d'arpella pàl·lida russa (Circus macrourus) i un mussol emigrant (Asio flammeus), els quals s'hi han estat uns dies. Ambdós són ocells d'una bellesa excepcional, i se'ls han pogut fer unes fotografies extraordinàries que farien les delícies de qualsevol amant de la natura. 
No vaig tenir la sort de poder veure el mussol emigrant, però no em puc queixar, ja que l'arpella pàl·lida russa es va deixar observar prou bé i també la vaig poder fotografiar:


Podeu llegir més sobre els periples d'aquest rapinyaire a la comarca de la Selva a aquest enllaç.
Deixo també una fotografia testimonial d'un dels torlits (Burhinus oedicnemus) que corren per les rodalies. Amb els camps d'un verd intens, el seu camuflatge no és tan efectiu i és més senzill localitzar-los.


2 comentaris:

  1. Quina sort! Quasi tots cap a Girona van anar...jo no he vist ni una!!

    ResponElimina
  2. Sí Pancho, tenim la sort de viure en un punt estratègic ;) A veure quan ens veiem per aquí!

    ResponElimina