diumenge, 3 de maig de 2015

Falcons cama-rojos

Els falcons cama-rojos no falten a la cita de la migració prenupcial, i com ve essent habitual a aquesta època de l'any, es deixen veure a determinats indrets. Precisament al mateix camp on l'any passat n'hi havia uns quants, aquest any se-n'hi ha vist un petit estol de fins a 7 exemplars (tot mascles menys una femella).


Se'ls pot veure fent curtes volades dels cables elèctrics als camps, metre van caçant invertebrats, o simplement posats al camp i empaitant als grills i llagostes pel terra.


Amb un clar dimorfisme sexual, els mascles són de color pissarra, amb uns "mitjons" ataronjats, mentre que les femelles també tenen les cobertores i la cua fosques, però el pit i el cap destaquen pel color terrós. Ambdós sexes tenen les potes vermelloses, fent honor al seu nom.


Una exquisidesa d'ocell que només podrem contemplar unes poques setmanes... Si podeu, no us els perdeu. Val la pena!


Deixo un petit vídeo de dos mascles pillats in-fraganti durant la seva higiene íntima. Si us hi fixeu, al de dalt se li veuen els mitjons taronges:


Falcons cama-rojos (Falco vespertinus) from Joan Goy

2 comentaris:

  1. Ostres, Joan, quina delicia de bitxos i de fotos! L'enhorabona! A veure si la setmana que ve hi son encara...ja et preguntare l'ubicació!

    Un saludo!

    ResponElimina
  2. Esperem que s'hi estiguin uns dies més ;)

    ResponElimina