dimarts, 21 de febrer de 2017

Gavià argentat de potes roses


El passat 17 de gener vaig poder fotografiar un gavià argentat de potes roses (Larus argentatus) a les Basses d'en Coll, a Pals. Són fotografies testimonials, ja que estava força lluny i a contrallum, però fan el fet.
In situ, cridava l'atenció la coloració del dors, més pàl·lid i apagat que les michahellis que l'envoltaven, i el dibuix cefàlic del cap i el coll.Tot i esperar força estona a que volés per poder-li veure altres caràcters, no va moure's. Així i tot, comparant-la amb el gavià argentat del costat, se li veuen les potes més curtes i pàlides (la contrallum no permet distingir-ne el color rosat), i una estructura més compacta.
Gràcies a l'Àlex Ollé i en Joan Ferrer, que en van confirmar l'identificació. També puntualitzant que es tracta d'un subadult (possiblement un 4rt hivern), i probablement de la subespècie argenteus, pròpia del NW d'Europa. Aquestes són més pàl·lides i petites que les nominals argentatus.

Buscant a Gull Research argenteus d'aquesta edat, als mesos de gener i febrer, vaig trobar aquestes fotografies (aquestes sí, de bona qualitat) que permeten veure com cal els caràcters abans comentats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada